Placki bananowe bez jajek. Banan na śniadanie – smacznie i zdrowo
Jeśli szukamy ciekawego i oryginalnego pomysłu na śniadanie, które na dodatek będzie zdrowe i pełnowartościowe, warto spróbować przygotować pyszne placki bananowe bez jajek i bez dodatku mąki. Danie to będzie idealne dla osób na diecie wegańskiej lub z alergicznymi nietolerancjami pokarmowymi. Placuszki są lekko wilgotne i sycące. Można je zjeść na śniadanie lub zostawić jako przekąskę do pracy. Przygotowuje się je bardzo szybko, są...
Makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszne dania z makaronem
Makaron kojarzy się nam głównie z Italią. Włosi są największymi propagatorami tego produktu na świecie, choć trzeba dodać, że mówi się, że mogli nie być jego wynalazcami. Wciąż trwa spór czy współczesny makaron powstał tak naprawdę we Włoszech czy Chinach. Trzeba jednak oddać pomysłowych mieszkańcom Półwyspu Apenińskiego, że wznieśli pastę na największe wyżyny. Obecnie notuje się, że we Włoszech występuje ponad 300 rodzajów makaronu....
Przepis na gofry bez jajek. Gofrowy powrót do przeszłości
Gofry kojarzą się większości z nas z czasem wakacyjnego lenistwa, gdy możemy sobie pozwolić na delikatne odstępstwa od całorocznej restrykcyjnej diety. To rodzaj klasycznego street fooda, który kochają wszyscy, a w szczególności dzieci. przepis na gofry bez jajek Jest to rodzaj wafla, o charakterystycznym wyglądzie, przygotowywanego w wysokiej temperaturze w gofrownicy. Ciasto powstaje z wymieszania mąki, cukru, soli, masła lub oleju,...
Ciasto dyniowe bez jajek. Idealne ciasto na jesienne smutki
Kiedy jesień za oknem i robi się szaro i nieprzyjemnie, nastrój może poprawić dobre, domowe ciasto. Zwłaszcza, że można wykorzystać do jego przygotowania sezonowe warzywo, którego pełno obecnie w sklepach. Ciasto dyniowe bez jajek – warianty Pumpkin pie jak sama nazwa wskazuje wywodzi się ze Stanów Zjednoczonych, a jego tradycja sięga aż XVIII i XIX-wiecznych książek kucharskich, między innymi autorstwa Catharine Beecher. Jego...
Bułeczki drożdżowe bez jajek. Domowe drożdżówki
Marii Antoninie przypisuje się sławetne słowa Niech jedzą ciastka, wypowiedziane z wielką niefrasobliwością na skargę ludu francuskiego, który był głodny i nie miał dostępu do chleba. Lata minęły, czasy się zmieniły. Obecnie na przygotowanie prostych bułeczek, pozwolić może sobie niemal każdy. A jak mogą smakować tego typu produkty przygotowane specjalne dla osób z nietolerancjami pokarmowymi? Na przykład jako bułeczki drożdżowe bez...
Najnowsze komentarze