Przepis na sernik bez jajek. Pyszny sernik dla alergika
Choć tradycja mówi inaczej, do przygotowania ciasta kruchego wcale nie jest potrzebne jajko. W tej wersji wystarczy zastosować po prostu trochę więcej tłuszczu. Podobnie serniki bez jaj przygotujemy bez najmniejszego problemu. przepis na sernik bez jajek Każdy składnik może mieć swój odpowiednik, który nie będzie alergenem. Wystarczy odrobina kreatywności i otwartości umysłu. Jeśli ciasto nie będzie się lepić, zawsze można dodać do...
Herbata indyjska z mlekiem. Korzenna herbata rodem z Indii
Każdy miłośnik herbaty powinien choć raz spróbować narodowego napoju Hindusów, czyli Chai Masali. Co to jest i jak ją przyrządzić? Chai Masala to po prostu herbata indyjska z mlekiem. Podstawą do przygotowania napoju będzie herbata liściasta, dobrej jakości. Warto sięgnąć po herbatę Assam. W Indiach zamiast liści często używa się granulek nazywanych mamri. Drugim składnikiem jest masala. To ona będzie odpowiedzialna za główną nutę...
Placki ziemniaczane bez jajek przepis. Szybkie i idealne dla alergików placki ziemniaczane
Życie osób z nietolerancjami pokarmowymi nie należy do najprostszych. Nieustannie trzeba uważać na spożywane produkty, a w domowych warunkach trzeba wykazywać się wielką kreatywnością i pomysłowością, żeby coś ugotować. Jednak kiedy mamy w domu alergika, który nie może jeść ani jajek, ani glutenu, przygotowywane dania wcale nie muszą być nudne, czy znacząco odbiegać od potraw, które jedzą osoby bez problemów alergicznych. Poniżej...
Makaron z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszne dania z makaronem
Makaron kojarzy się nam głównie z Italią. Włosi są największymi propagatorami tego produktu na świecie, choć trzeba dodać, że mówi się, że mogli nie być jego wynalazcami. Wciąż trwa spór czy współczesny makaron powstał tak naprawdę we Włoszech czy Chinach. Trzeba jednak oddać pomysłowych mieszkańcom Półwyspu Apenińskiego, że wznieśli pastę na największe wyżyny. Obecnie notuje się, że we Włoszech występuje ponad 300 rodzajów makaronu....
Przepis na gofry bez jajek. Gofrowy powrót do przeszłości
Gofry kojarzą się większości z nas z czasem wakacyjnego lenistwa, gdy możemy sobie pozwolić na delikatne odstępstwa od całorocznej restrykcyjnej diety. To rodzaj klasycznego street fooda, który kochają wszyscy, a w szczególności dzieci. przepis na gofry bez jajek Jest to rodzaj wafla, o charakterystycznym wyglądzie, przygotowywanego w wysokiej temperaturze w gofrownicy. Ciasto powstaje z wymieszania mąki, cukru, soli, masła lub oleju,...
Najnowsze komentarze