Przepis na sernik bez jajek. Pyszny sernik dla alergika
Choć tradycja mówi inaczej, do przygotowania ciasta kruchego wcale nie jest potrzebne jajko. W tej wersji wystarczy zastosować po prostu trochę więcej tłuszczu. Podobnie serniki bez jaj przygotujemy bez najmniejszego problemu. przepis na sernik bez jajek Każdy składnik może mieć swój odpowiednik, który nie będzie alergenem. Wystarczy odrobina kreatywności i otwartości umysłu. Jeśli ciasto nie będzie się lepić, zawsze można dodać do...
Quesadilla wegetariańska. Smakołyki kuchni meksykańskiej
Podobnie jak enchiladas, burrito, fajita i taco, quesadilla to jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni meksykańskiej. Jest to rodzaj tortilli z masy kukurydzianej z dodatkiem roztopionego sera. Klasycznie, w kraju pochodzenia zazwyczaj jest używany ser Oaxaca, stanowiący meksykańską wersję znanej i lubianej mozzarelli. Wykorzystuje się go również przy empanadas, nadając im przyjemnego, lekko mlecznego smaku oraz...
Placki bananowe bez jajek. Banan na śniadanie – smacznie i zdrowo
Jeśli szukamy ciekawego i oryginalnego pomysłu na śniadanie, które na dodatek będzie zdrowe i pełnowartościowe, warto spróbować przygotować pyszne placki bananowe bez jajek i bez dodatku mąki. Danie to będzie idealne dla osób na diecie wegańskiej lub z alergicznymi nietolerancjami pokarmowymi. Placuszki są lekko wilgotne i sycące. Można je zjeść na śniadanie lub zostawić jako przekąskę do pracy. Przygotowuje się je bardzo szybko, są...
Makaron z pomidorami i bazylią i czosnkiem. Prostota w kuchni – makaron z pomidorami
Jesteś osobą zabieganą, w nieustannym ruchu? Szukasz przepisu na pyszne danie, które przyrządzisz szybko i bez problemu po długim dniu pracy? Lub może pomimo braku rozbudowanych umiejętności kulinarnych, chciałbyś zabłysnąć przed ukochaną osobą, przygotowując romantyczną kolację? W każdym z tych przypadków rozwiązaniem może być klasyczny przepis na włoską pastę Caprese – makaron z pomidorami i bazylią. makaron z pomidorami i bazylią i...
Kruche ciasto bez jajek. Na słodko czy na wytrawnie? Rodzaje tarty
Moda na tarty przyszła do Polski stosunkowo niedawno, jednak szybko zadomowiła się u nas na dobre. Zaczęliśmy gustować w ciastach na słodko z różnymi owocami i na słono (z warzywami, serami, mięsem lub rybami). Pojawiły się również własne przepisy, powstające dla zaspokajania aktualnych potrzeb (np. tarta bez jajek). tarta bez jajek Skąd pochodzi tarta? To wypiek bardzo popularny we Francji, gdzie powstaje w różnych wariantach:...
Najnowsze komentarze