Placki ziemniaczane bez jajek przepis. Szybkie i idealne dla alergików placki ziemniaczane
Życie osób z nietolerancjami pokarmowymi nie należy do najprostszych. Nieustannie trzeba uważać na spożywane produkty, a w domowych warunkach trzeba wykazywać się wielką kreatywnością i pomysłowością, żeby coś ugotować. Jednak kiedy mamy w domu alergika, który nie może jeść ani jajek, ani glutenu, przygotowywane dania wcale nie muszą być nudne, czy znacząco odbiegać od potraw, które jedzą osoby bez problemów alergicznych. Poniżej...
Ciasto z rabarbarem bez jajek. Rabarbar w pysznych wypiekach – pyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką
Niepozorne warzywo, rosnące w wielu ogródkach – rabarbar. Jak wiele korzyści dla naszego organizmu może przynieść jedzenie go? pyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką. Rabarbar – źródło witamin i innych zalet Roślina ta jest bardzo bogatym źródłem witamin A, C i E. Ponadto ma też inne substancje niezbędne dla naszego organizmu, jak: potas, błonnik i kwas foliowy. Ze względu na występowanie w nim kwasów szczawiowych, niestety, powinny...
Kruche ciasto bez jajek. Na słodko czy na wytrawnie? Rodzaje tarty
Moda na tarty przyszła do Polski stosunkowo niedawno, jednak szybko zadomowiła się u nas na dobre. Zaczęliśmy gustować w ciastach na słodko z różnymi owocami i na słono (z warzywami, serami, mięsem lub rybami). Pojawiły się również własne przepisy, powstające dla zaspokajania aktualnych potrzeb (np. tarta bez jajek). tarta bez jajek Skąd pochodzi tarta? To wypiek bardzo popularny we Francji, gdzie powstaje w różnych wariantach:...
Przepis na gofry bez jajek. Gofrowy powrót do przeszłości
Gofry kojarzą się większości z nas z czasem wakacyjnego lenistwa, gdy możemy sobie pozwolić na delikatne odstępstwa od całorocznej restrykcyjnej diety. To rodzaj klasycznego street fooda, który kochają wszyscy, a w szczególności dzieci. przepis na gofry bez jajek Jest to rodzaj wafla, o charakterystycznym wyglądzie, przygotowywanego w wysokiej temperaturze w gofrownicy. Ciasto powstaje z wymieszania mąki, cukru, soli, masła lub oleju,...
Idealny dressing do każdej sałaty? Sos winegret z czosnkiem
Kto z nas choć raz nie próbował sosu winegret? Jest to jeden z podstawowych zimnych sosów, stosowanych na całym świecie głównie jako dressing do sałat. Wywodzi się w aktualnej formie z Francji, a jego podstawę stanowi oliwa, ocet oraz pieprz i sól. Z ciekawostek historycznych dodać jednak można, że ocet i oliwa służyły jako bazy sosów w starożytnym Rzymie, a bezpośrednie i spisane dowody na istnienie tego sosu w XVI-wiecznej Italii...
Najnowsze komentarze