Sałatka szpinak suszone pomidory. Łatwy pomysł na lunch – sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
Każdy kto choć raz był na diecie wie, jak może to być nieprzyjemne. Jednak czy na pewno? Czy zawsze dania zdrowe muszą być od razu niesmaczne? Poniżej zamieszczamy przepis na coś łatwego i lekkiego. Sałatka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami smakuje świetnie i jest naprawdę zdrowa. sałatka szpinak suszone pomidory Jakie składniki musi mieć? Pęczek szpinaku, kilka sztuk suszonych pomidorów (mogą być suche lub z zalewy), 50 gramów...
Herbata indyjska z mlekiem. Korzenna herbata rodem z Indii
Każdy miłośnik herbaty powinien choć raz spróbować narodowego napoju Hindusów, czyli Chai Masali. Co to jest i jak ją przyrządzić? Chai Masala to po prostu herbata indyjska z mlekiem. Podstawą do przygotowania napoju będzie herbata liściasta, dobrej jakości. Warto sięgnąć po herbatę Assam. W Indiach zamiast liści często używa się granulek nazywanych mamri. Drugim składnikiem jest masala. To ona będzie odpowiedzialna za główną nutę...
Quesadilla wegetariańska. Smakołyki kuchni meksykańskiej
Podobnie jak enchiladas, burrito, fajita i taco, quesadilla to jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni meksykańskiej. Jest to rodzaj tortilli z masy kukurydzianej z dodatkiem roztopionego sera. Klasycznie, w kraju pochodzenia zazwyczaj jest używany ser Oaxaca, stanowiący meksykańską wersję znanej i lubianej mozzarelli. Wykorzystuje się go również przy empanadas, nadając im przyjemnego, lekko mlecznego smaku oraz...
Placki bananowe bez jajek. Banan na śniadanie – smacznie i zdrowo
Jeśli szukamy ciekawego i oryginalnego pomysłu na śniadanie, które na dodatek będzie zdrowe i pełnowartościowe, warto spróbować przygotować pyszne placki bananowe bez jajek i bez dodatku mąki. Danie to będzie idealne dla osób na diecie wegańskiej lub z alergicznymi nietolerancjami pokarmowymi. Placuszki są lekko wilgotne i sycące. Można je zjeść na śniadanie lub zostawić jako przekąskę do pracy. Przygotowuje się je bardzo szybko, są...
Ciasto z rabarbarem bez jajek. Rabarbar w pysznych wypiekach – pyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką
Niepozorne warzywo, rosnące w wielu ogródkach – rabarbar. Jak wiele korzyści dla naszego organizmu może przynieść jedzenie go? pyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką. Rabarbar – źródło witamin i innych zalet Roślina ta jest bardzo bogatym źródłem witamin A, C i E. Ponadto ma też inne substancje niezbędne dla naszego organizmu, jak: potas, błonnik i kwas foliowy. Ze względu na występowanie w nim kwasów szczawiowych, niestety, powinny...
Najnowsze komentarze